Author Topic: Problem with the game  (Read 3294 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ryozu

  • Forum Moderator
  • Regular Member
  • *
  • Posts: 821
  • Class: None
Re: Problem with the game
« Reply #15 on: October 12, 2014, 03:30:43 PM »
A GPU temperature of 60-70 degrees is perfectly fine.
  • IG_Mgt_ryozu
  • ryozu ryozu

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #16 on: October 12, 2014, 03:33:53 PM »
A GPU temperature of 60-70 degrees is perfectly fine.

Alright, I'll run the game a bit longer then. Thought the flame means something really bad.

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #17 on: October 12, 2014, 05:02:08 PM »
Crashed again but this time a restart couldn't fix the problem. Using the standard grafic-chip in my PC right now but it's horrible. Guess I need to buy a new grafc card  :'(

Offline Marek

  • Forum Moderator
  • Regular Member
  • *
  • Posts: 876
  • Class: Cavalry
Re: Problem with the game
« Reply #18 on: October 12, 2014, 05:13:48 PM »
You had better fix it until our match starts! :D

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #19 on: October 12, 2014, 05:22:37 PM »
The game stops loading when it says "Processing INI Files".
Is there anything I can do?

I'm using the lowest grafic settings and tried both DirectX 7 and 9.

Offline crazyboy11

  • Forum Moderator
  • Regular Member
  • *
  • Posts: 920
  • Class: None
Re: Problem with the game
« Reply #20 on: October 12, 2014, 05:28:30 PM »
Make sure the graphics drivers for on-board graphics is up to date - and then verify integrity of Warband.

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #21 on: October 12, 2014, 05:33:17 PM »
It went to "Loading Textures" now.

Is it possible that it's working but just takes like 20 minutes to actually load the game?

Offline ReneKB

  • Forum Moderator
  • Consultant
  • *
  • Posts: 1769
  • Class: Cavalry
Re: Problem with the game
« Reply #22 on: October 12, 2014, 05:54:09 PM »
Try to active "Load Textures on Demand" in the start-options. Maybe it helps.

Offline SifoN

  • Posts: 261
  • Class: None
Re: Problem with the game
« Reply #23 on: October 13, 2014, 12:13:24 PM »
You can increase fan's speed here:

So temperature won't be so high.

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #24 on: October 13, 2014, 12:58:56 PM »
I just have the feeling I'll destroy something if I increase the speed.
As Ryozu said, 60 to 70 degrees is perfectly fine and as far as I know it had a stable temperature there. So in theory it should not be too hot.

It was working perfectly and suddenly on the next day this happened. I just have the feeling something inside my graphic card is damaged. Right now I managed to start my PC again and I can even watch movies so I'm not even sure what's the problem. Can it be something else than overheating?

Offline Aeronwen

  • External Admin
  • Posts: 6520
  • malice toward none, charity for all, firm in right
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #25 on: October 13, 2014, 01:35:08 PM »
any chance you can try the card in another pc?


12:39 - [IG] Lisen: wheres all the IG's?
12:39 - [IG] Aeronwen: no idea - out having lives?
12:39 - [IG] Lisen: unlikely but sure

11:53 - [IG] Aeronwen: hahaha I can try
11:53 - [IG] Lisen: Im pretty sure you will fail but that is something I like about you!
11:53 - [IG] Aeronwen: !!

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #26 on: October 13, 2014, 02:37:25 PM »
any chance you can try the card in another pc?

Not sure but I can probably convince my parents :D
Thanks for the idea! Will try it once I'm home again.

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #27 on: October 14, 2014, 09:12:56 PM »
Alright, so I bought a new graphic card and switched it with my old one (Hope I did everything right, was the first time for me.) and it looks like it's working again. Might need to wait a few more days to see if any crashes happen again but for now it's hopefully fixed.

Thanks a lot to everyone, you're great!  :)

Offline ReneKB

  • Forum Moderator
  • Consultant
  • *
  • Posts: 1769
  • Class: Cavalry
Re: Problem with the game
« Reply #28 on: October 14, 2014, 09:35:08 PM »
Can I ask about the exact name of your new graphic card?

Offline Triari

  • External Admin
  • Posts: 2843
  • Class: Ranger
Re: Problem with the game
« Reply #29 on: October 14, 2014, 10:35:20 PM »
Can I ask about the exact name of your new graphic card?

Geforce GTX 750TI  :)